Μανη Αξιοθεατα | Xemoni Hotel στο Οίτυλο Λακωνίας στη Μάνη
15603
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15603,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

οιτυλο ξενοδοχεια - Xemoni Hotel

ΖΗΣΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ!

Χαλαρώστε στις ηλιόλουστες αμμουδιές και βυθιστείτε στην υπέροχη ομορφιά του τόπου! Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς αξιοθέατα της Μάνης στη Νότια Πελοπόννησο!

μανη αξιοθεατα - Xemoni Hotel

Ο ΛΙΤΟΣ, ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΣ, ΜΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Έμβλημα της Μάνης. Επόπτης του τόπου. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο εδώ θα αντικρίσετε ένα θέαμα τόσο επιβλητικό. Ένας στιβαρός πέτρινος όγκος, που υψώνεται βίαια στην κατακόρυφο γης και ουρανού. Το ύψος του ευθέως ανάλογο της αμυντικής του ισχύoς, αλλά και της υπεροχής και της κοινωνικής θέσης του γένους στο οποίο ανήκει. Η κατασκευή του, υπαγορευόμενη από το σκεπτικό της μάχης. Κανένα παράθυρο, ελάχιστα ανοίγματα, πολεμίστρες και πολλά πατώματα, για να μάχονται οι αμυνόμενοι από ψηλά. Λιτά πέτρινα κομψοτεχνήματα που δημιουργήθηκαν από άξιους ντόπιους μάστορες και αποτελούν συνέχεια της βυζαντινής οχυρωματικής τέχνης.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Αυτή την πλευρά της ιστορίας της Ελλάδας θα τη βρείτε «πανταχού παρούσα» στη Μάνη: το Βυζάντιο είναι εδώ – για την ακρίβεια, εκκλησίες βυζαντινές Συνήθως μικρές, ταπεινές. Μνημεία κάλλους και πίστης. Φτιαγμένες από τεφρά και ρόδινη πέτρα. Πολλές έχουν καλαίσθητους κεραμιδένιους τρούλους, μαρμάρινα ανάγλυφα τέμπλα και ανάλογο γλυπτό διάκοσμο. Οι περισσότερες διαθέτουν τεράστιο αρχιτεκτονικό και εικαστικό ενδιαφέρον.

μανη αξιοθεατα - Xemoni Hotel
μανη αξιοθεατα - Xemoni Hotel

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΟΥ

Ένα υπόγειο ποτάμι στα έγκατα του βράχου. Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανεπανάληπτα χρώματα και σχήματα που αγγίζουν την τελειότητα. Οι σπηλαιολόγοι θεωρούν ότι τα σπήλαια του Δυρού είναι από τα σημαντικότερα σε όλον τον κόσμο. Το πιο εύκολα επισκέψιμο είναι αυτό της Βλυχάδας με μήκος 2,5 χιλιόμετρα. Ενώ εκείνο της Αλεπότρυπας το χρησιμοποιούσαν για κατοικία οι άνθρωποι της Νεολιθικής εποχής.

ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ, ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ

Το Πόρτο Κάγιο ήταν ένα ονομαστό κρησφύγετο πειρατών. Ωστόσο, το όνομά του το πήρε από τα νέφη των ορτυκιών που έρχονται και σταθμεύουν στο πέρασμά τους προς τα νότια. Ήταν ο φημισμένος ορτυκότοπος της Μάνης και βασικός προμηθευτής των Γάλλων. Μην λησμονήσετε να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό υπήνεμο κόλπο και το ονομαστό του κάστρου.

μανη αξιοθεατα - Xemoni Hotel
μανη αξιοθεατα - Xemoni Hotel

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

Επισκεπτόμενοι τη Μάνη, μπορείτε να να είστε όσο ενεργητικοί επιθυμείτε εσείς. Μια σειρά από δραστηριότητες, σας περιμένουν για να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερό σας χρόνο. Το προσωπικό του ξενοδοχείου μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να διοργανώσετε τις δραστηριότητες που επιθυμείτε.Ενδεικτικά στη Μάνη μπορείτε να ασχοληθείτε με: εκδρομές, ψάρεμα, ψαροντούφεκο, πεζοπορία, κυνήγι, θαλάσσια σπορ, ιππασία.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ XEMONI HOTEL ΣΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΜΑΝΗΣ